YAZ HAVASIYLA ORKÝDE AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, KARSAMBAÇ SATIÞLARI BAÞLADI
Mersin Erdemli’de sýcaklýklarýn bir süredir 23 ile 28 derecelerde seyretmesiyle birlikte sahil, park, bahçe ve yol kenarlarýný süsleyen orkide aðaçlarý çiçek açtý, Toroslardan getirilen karla yapýlan karsambaç satýþlarý da baþladý.
Türkiye'nin tarým ve turizm kentleri arasýnda ilk sýralarda yer alan Mersin'de kýþýn çetin geçmesinin ardýndan son haftalarda zaman zaman sýcaklýklar 28 dereceye kadar çýkýyor. Özellikle son günlerde 23 ile 28 derece arasýnda hava sýcaklýðý nedeniyle ilk baharýn son günlerinde baþlayan ve yazýn da açmayý sürdüren orkide aðaçlarý çiçeklendi. Erdemli'de park, bahçe, sahil kenarlarý baþta olmak üzere bir çok bölgeyi süsleyen orkide aðaçlarýnýn çiçekleri görsel þölen sunuyor. Sýcaklarýn hafta sonuna kadar 27-28 derecelerde seyredeceði bildirilirken, Toroslardan kamyonetlere yüklenerek getirilen kar ve gül suyu þerbeti ile yapýlan karsambaç satýþlarý da baþladý.
Hava güzel olduðu için ailesiyle sahil kenarýnda kahvaltý yapmaya geldiðini anýmsatan vatandaþlardan Mehmet Çelik, "Burada orkideler çok güzel açmýþ, aðaçlar sýklýkla görülüyor. Üzerlerinde de çok güzel çiçek var, çok güzel. Çiçeklerin arasýnda kahvaltý yapýyoruz" dedi.
Sýcak havanýn tadýný çýkaran vatandaþlardan Teslim Çelik ise "Bugün eþimle, kýzýmla, damadýmla kahvaltýya geldik sahile, havalarýn güzelliðinden dolayý. Sahilimiz güzel, havalarda güzel olunca, böyle çiçekler açmýþ, bizde bu ortamý deðerlendirmek için kahvaltýya geldik” diye konuþtu.
Toroslarýn eteðinden getirilen karla karsambaç yapan Mehmet Geçit'de, "Erdemlimizin vazgeçilmezi gül suyuyla hazýrlamýþ olduðumuz karsambaçlarýmýzý vatandaþlarýmýza hizmet amacýyla sunmaktayýz" ifadelerini kullandý.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


